中山成人高考网logo

中山市2022年成考学位英语模拟试题及答案(一)

发布日期:2022-06-13 15:24:23      作者:中山成考网

中山市2022年成考学位英语模拟试题及答案(一)


中山市2022年成考学位英语模拟试题及答案(一)


1.______ Pacific Ocean is??very large sea to the west of North and SouthAmerica, and to the east of Asia and Australia.

A.The; a

B.A; the

C. The; the

D. A; a

答案:A


2.Neither his fellow workers nor Todhimself ______ to the solution put forward by the employer

A. agree

B.agrees

C. agreeing

D. to agree

答案:B


3.If only I ______ hard in the past fewmonths! But I didn‘t work hard enough and failed the maths examination.

A. work

B.worked

C. have worked

D. had worked

答案:D


4. None of us knew how the change had come______.

A. across

B.about

C. over

D. down

答案:B


5. The price of fish is ______ during theSpring Festival

A. expensive

B.high

C. valuable

D. dear

答案:B


6. He offered to ______ her a hand as thebag was too heavy for her to carry.

A. lend

B.help

C. show

D. borrow

答案:A


7. Do you mind if I ______ the mistakes inyour report?

A. pick up

B.put up

C. call out

D. point out

答案:D


8. They told me it would be cheap but _____ it cost me nearly $ 500.

A. in general

B.in a word

C. in detail

D. in fact

答案:D


9. Having been found guilty, the man wasgiven a severe ______ by the judge.

A. service

B.sentence

C. crime

D. crisis

答案:B


10.Frankfurt, Germany, is one of the mostpopulated regions in Western Europe,

A. densely

B.vastly

C. enormously

D. largely

答案:A


11. Jean did not have time to go to theconcert last night because she was busy ______ for her history examination.

A.to prepare

B. preparing

C. to be prepared

D. being prepared

答案:B


12. By the end of this month, we surely______ a satisfactory solution to the problem.

A. have found

B.will be finding

C. will havefound

D. are finding

答案:C


13. Helen was much kinder to her youngest childthan she was to the others, ______, of course, made the others jealous.

A. whom

B.that

C. what

D. which

答案:D


14. Linda, ______ has lived next door to meabout 10 years, will move to another city soon.

A. who

B.which

C. that

D. what

答案:A


15. The visitors felt greatly surprised at______ they saw in the museum.

A. who

B.whose

C. how

D. what答案:D


16. On no account ______ held responsiblefor the accident.

A. the driver can be

B. can the driver be

C. the driver does be

D. does the driver be

答案:B


17. ______ by his friend for his mistake, Jim felt very unhappy.

A. Criticizing

B. To criticize

C. Criticized

D.Having criticized

答案:C


18. Our sports meet is planned to takeplace ______ Saturday morning.

A. in

B.at

C. on

D. of

答案:C


19. You can‘t afford to let the situationget worse. You must take ______ to put it right.

A. decisions

B.directions

C. sides

D. steps

答案:C


20. How these big stones were moved to themountain tops remains a ______, that is, nobody knows how.

A. mystery

B.possibility

Cresponsibility

D. faith

答案:A