中山成人高考网logo

中山市2022年成考学位英语模拟试题及答案 (二)

发布日期:2022-06-13 15:56:57      作者:中山成考网

中山市2022年成考学位英语模拟试题及答案 (二)


中山市2022年成考学位英语模拟试题及答案 (二)


21. Michael Jackson traveled and sang allaround the world, ______ his audience with music, dance and fashion.

A. entertaining

B. awarding

C.giving

D. proving

答案:A


22. To improve efficiency the factory______ most of its workers with robots.

A. operated

B.replaced

C. contributed

D. accomplished

答案:B


23. —Fred: Hi, Paul, do you live near here?

—Paul: ______ I moved out to the suburbs.

A. Hi, Fred,how do you do

B. Hi, Fred, I‘m very well, thanks.

C. Yes, I do.

D. No,I don‘t

答案:D


24.At first, people raised dogs to help them hunt and to warn them when danger ______. Today, cats and dogs are kept largely as pets.

A.reproached

B. approached

C.appreciated

D. apprehended

答案:B


25.For a child to give up his less mature idea for a more mature one, it requires that the child ______ psychologically really for the new idea.

A.would be

B. were

C.be

D. is

答案:C


26.They do not have to pay for expensive seats at the theater, the cinema or the opera, ______ , perhaps, that show is disappointing.

A.only to discover

B. only discovering

C.only so as to discover

D. only for discovering

答案:A


27.I ______ admit the truth or your remarks, although they go against my interests.

A. can but

B. may not to

C.can‘t but

D. need but

答案:C


28.Because of the poor harvest, wheat prices have _______ in the last six months.

A.added

B.jumped

C.amounted

D.developed

答案:B


29.The current political ______ of our country is favorable for foreign investments.

A.climate

B. weather

C.temperature

D. state

答案:A


30.The angry teacher gave the order that nobody ______ the classroom before twelve.

A.would leave

B. left

C.had left

D. leave

答案:D


31._____ the financial means to remain independent, Thomas Edison was compelled to seek employment as a night telegraph operator.

A.He was deprived of

B. Deprived of

C.That he was deprived of

D. Although he was deprived of

答案:B


32.The firm will have to step ______ production if it is to defeat its competitors.

A.off

B. in

C.out

D. up

答案:D


33.After writing poetry unsuccessfully for several years, he was not certain whether to quit or ______ with his art.

A.if he should continue

B. he should continue

C.to be continued

D. to continue

答案:D


34.______as it was at such a time, his work attracted much attention.

A.Being published

B. Published

C.Publishing

D. To be published

答案:B


35.It is politely requested by the hotel management that radios______after 11 o‘clock at night.

A.were not played

B. not to play

C.not be played

D. did not play

答案:C


36.Although I like the appearance of the house, what really made me decide to buy it was the beautiful______through the window.

A.vision

B. look

C.picture

D. view

答案:D


37.Cancer is second only______heart disease as a cause of death.

A.of

B. to

C.with

D. into

答案:B


38. Despite the wonderful acting and well-developed plot the______movie could not hold our attention.

A. three-hours

B. three-hour

C. three-hours‘

D. three-hour’s

答案:B


39.Careful surveys have indicated that as many as 50 percent of patients do not take drugs______directed.

A.like

B. so

C.which

D. as

答案:D


40.This ticket______you to a free meal in our new restaurant.

A.gives

B. grants

C.entitles

D. credits

答案:C