中山成人高考网logo

中山市2022年成考学位英语模拟试题及答案 (三)

发布日期:2022-06-13 15:58:34      作者:中山成考网

中山市2022年成考学位英语模拟试题及答案 (三)


中山市2022年成考学位英语模拟试题及答案 (三)


1.You______her in her office last Friday; she‘s been out of town for two weeks.

A. needn‘t have seen

B. must have seen

C.might have seen

D. can’t have seen

答案:D


2.That was so serious a matter that I had no choice but______the police.

A. called in

B. calling in

C. call in

D. to call in

答案:D


3.She was so______in her job that she didn‘t hear anybody knocking at the door.

A.attracted

B. absorbed

C.drawn

D. concentrated

答案:B


4.This is what you should bear in mind: Don' t ________ a salary increase before you actually get it.

A. hang on

B. draw on

C. wait on

D. count on

答案:D


5. The ship' s generator broke down, and the pumps had to be operated ________ instead of mechanically.

A. artificially

B. automatically

C. manually

D. synthetically

答案:C


6. The little girl was so frightened that she just wouldn' t ________ her grip on my arm.

A. loosen

B. remove

C. relieve

D. dismiss

答案:A


7. He never arrives on time and my ________ is that he feels the meetings are useless.

A. preference

B. conference

C. inference

D. reference

答案:C


8. Mrs. Smith was so ________ about everything that no servants could please her.

A. specific

B. special

C. precise

D. particular

答案:D


9.Look at the terrible situation I am in! If only I _____ your advice.

A.follow

B. had followed

C.would follow

D. have followed

答案:B


10.Many difficulties have _____ as a result of the change over to a new type of fuel.

A.risen

B. arisen

C.raised

D. arrived

答案:B


11.He made such a _____ contribution to the university that they are naming one of the new buildings after him.

A.genuine

B. minimum

C.modest

D. generous

答案:D


12.Helen was much kinder to her youngest child than she was to the others, _____, of course, made the others jealous.

A.who

B. that

C.what

D. which

答案:D


13.In the advanced course students must take performance tests at monthly _____.

A.gaps

B. intervals

C.length

D. distance

答案:B


14.I was _____ work last week. but I changed my mind.

A.to start

B.to have started

C.to be starting

D.to have been starting

答案:B


15._____ to Anne's birthday party, Mr. Brown is now searching shop after shop for a nice present for her.

A.Having invited

B.Having been invited

C.Have been invited

D.Being invited

【答案 】B


16.Having a trip abroad is certainly good for the old couple, but it remains _____ whether they will enjoy it.

A.to see

B.to be seen

C.seeing

D.seen

答案:B


17.Experts say _____ to sunlight for too much time will do harm to one's skin.

A.exposed

B.having exposed

C.being exposed

D.exposing

答案:C


18.The play _____ next month aims at mainly to reflect the local culture.

A.produced

B.being produced

C.to be produced

D.having been produced

答案:C


19.With his attention _____ on his book, he didn’t notice me enter his study.

A.focusing

B.focused

C.to focus

D.focus

答案:B


20.When I came in, I saw her sitting in the sofa _____ in thought.

A.to lose

B.losing

C.lost

D.being lost

答案:C