中山成人高考网logo

中山市2022年成考学位英语模拟试题及答案 (四)

发布日期:2022-06-13 16:15:35      作者:中山成考网

中山市2022年成考学位英语模拟试题及答案 (四)


中山市2022年成考学位英语模拟试题及答案 (四)


21.The real secret to successful learning lies in students _____ an interest in what they are doing.

A.to take

B.taking

C.taken

D.having taken

答案:B


22.Exciting as its special effects are _____, there is too much violence in the film.

A.to watch

B.to be watched

C.watching

D.being watched

答案:A


23.My doctor advised me to reduce the amount of sugar _____ to the milk I drink.

A. add

B. to add

C. adding

D. added

答案:D


24.The policeman kept his eyes _____ on the screen of the computer to identify the criminal's footprints.

A.fixing

B.fixed

C.to fix

D.being fixed

答案:B


25.—How are things getting on with your work?

—Oh, I'm sorry. Things aren't going so well as _____.

A.plans

B.planning

C.planned

D.to plan

答案:C


26.The time and effort he has devoted during the past few years _____ trees in that remote area is now considered to be of great value.

A.to plant

B.to planting

C.plant

D.planting

答案:B


27.What’s the chance of _____ a general election this year?

A.there being

B.there to be

C.there be

D.there going to be

答案:A


28.The game was so exciting to play that the boy kept his eyes and attention _____ on it, ruining both a lot.

A.fixing

B.fixed

C.to fix

D.fix

答案:B


29.Lydia doesn't feel like _____ abroad. Her parents are old.

A.study

B.studying

C.studied

D.to study

答案:B


30.China's first aircraft carrier, _____ as long as 304 metres, was handed over to the People's Liberation Army navy in 2012.

A.measures

B.measured

C.to measure

D.measuring

答案:D


31.Lily's mobile phone was left in a taxi accidentally, _____ again.

A.never to find

B.to never be found

C.to never find

D.never to be found

答案:D


32.She lay lazily in the armchair under the tree, the sun _____ down through the broad leaves.

A.shone

B.shinning

C.was shinning

D.to shine

答案:B


33.He claimed _____ in the supermarket when he was doing shopping yesterday.

A.to have been badly treated

B.treating badly

C.to be treated badly

D.being badly treated

答案:A


34.How many of us _____ a meeting that has nothing to do with us is not important at all.

A.atttending

B.to attend

C.have attended

D.attend

答案:A


35.In April, thousands of holidaymakers remained _____ abroad due to the volcanic ash cloud.

A.sticking

B.to be stuck

C.stuck

D.to have stuck

答案:C


36.In the reading room, we found her _____ at a desk, with her attention _____ on a book.

A.sitting; fixing

B.to sit; fixed

C.seating; fixing

D.seated; fixed

答案:D


37._____ with the increasing unemployment, many people went on strike in most of the European countries.

A.Facing

B.Being faced

C.Faced

D.Having faced

答案:C


38.Opposite the old town is the 5500 meters Yulong Xueshan Mountain, its peak _____ with snow.

A.is covered

B.covered

C.covering

D.covers

答案:B


39.Misunderstandings _____ from lack of social communication, unless _____ with properly, may lead t o serious problems.

A.resulted; dealt

B.resulting; dealt

C.resulted; dealing

D.resulting; dealing

答案:B


40.We all think that the plan you come up with _____ the work is very practical.

A.completing

B.completed

C.to complete

D.complete

答案:C